Suprasolicitarea digitală a ochilor

14.07.2022
de catre Octavian Doe

Cum se manifestă suprasolicitarea digitală a ochilor?

Suprasolicitarea digitală a ochilor, cunoscută și sub numele de Sindromul privitului la calculator (CVS) se manifestă, în special la persoanele de peste 30 ani, sub forma unor dureri de cap și de gât, arsuri și oboseală a ochilor, care apar în timpul sau după utilizarea dispozitivelor digitale.

Care sunt cauzele suprasolicitării digitale a ochilor?
Utilizarea tehnologiei digitale (smartphone-uri, e-readere și tablete) cauzează suprasolicitarea ochilor. Ne uităm la acestea mai de aproape, decât de exemplu la o carte. În același timp, în doar o fracțiune de secundă ochii noștri trebuie să treacă de la depărtare la apropiere: de la privirea unor ecrane de dimensiuni reduse - cu caractere minuscule și informații condensate - înapoi. Aceasta solicită foarte mult mușchiul ciliar și cristalinul ochiului, care trebuie să se readapteze în mod continuu la distanțe de vedere diferite, pentru a asigura o focalizare clară a imaginii.

Ce puteți face dacă suferiți de suprasolicitarea digitală a ochilor?
Pentru cei care suferă de suprasolicitarea digitală a ochilor, o soluție o reprezintă lentilele pentru distanță cu un suport special pentru vederea la apropiere, cum ar fi lentilele ZEISS Digital Lenses. Lentilele progresive de precizie ZEISS sunt produse cu această tehnologie în varianta standard. Ambele tipuri de lentile au fost special dezvoltate pentru dispozitive digitale, de ex. e-readere și smartphone-uri: optimizarea zonei vizuale pentru apropiere ia în calcul mișcările obișnuite ale ochiului și distanța mai redusă dpentru citit necesară pentru aceste dispozitive. Designul sprijină în mod optim mușchiul ciliar, ajutând purtătorul să focalizeze mai uşor la depărtare și apropiere.

Sursa: ZEISS

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu