Garantia produselor

SC Prime Optik Med SRL, detinatorul www.primeoptik.ro, in calitate de Vanzator, acorda Beneficiarului/ Cumparatorului garantie pentru produsele specificate in factura atasata, in conditiile respectarii instructiunilor de utilizare, intretinere si manipulare a produselor.

  INSTRUCŢIUNI DE UTILIZARE / GARANTIE

 

Pentru a vă menţine ochelarii în cele mai bune condiţii vă rugăm să citiţi şi să respectaţi următoarele instrucţiuni:

Descrierea produsului:

 • această pereche de ochelari este un dispozitiv medical individual şi în consecinţă, destinat exclusiv utilizarii de către persoana careia i s-a facut consultul,aceasta pereche de ochelari este un produs personalizat.
 • nu vă lăsaţi ochelarii de vedere pe masa de lucru sau pe alte suprafete, scaune, pat etc. Ochelarii se păstrează doar în toc.

Atenţie:

Pentru a evita distrugerea lor accidentală:

 • nu vă culcaţi şi nu adormiţi cu ochelarii de vedere la ochi
 • păstraţi ochelarii întotdeauna în tocul lor
 • ochelarii de vedere trebuie să fie folosiţi numai în scopul pentru care au fost prescrişi (pentru vedere la aproape, pentru vedere în domeniul intermediar, pentru vedere la distanţă)

Instructiuni:

 • manipulaţi ochelarii cu ambele mâini când îi puneţi şi îi scoateţi de la ochi
 • prezentaţi-vă periodic la optician pentru ajustarea ochelarilor, sau ori de cate
 • aveţi grijă ca activităţile zilnice să nu deterioreze ochelarul; dacă nu puteţi păstra ochelarul în tocul lor, aveţi grijă ca lentilele acestora să nu intre în contact cu diferite suprafeţe dure, substanţe chimice sau alte lucruri care le-ar deteriora
 • nu lăsaţi şi nu folosiţi ochelarii lângă surse de căldură sau foc deschis
 • evitaţi folosirea ochelarilor în condiţii extreme

Întreţinere:

 • verificaţi periodic ca şuruburile de montaj ale ochelarilor să fie corespunzător strânse pentru a preveni căderea accidentală a lentilelor; înlocuiţi ori de câte ori este necesar periniţele şi apărătorile braţelor ochelarilor.


Produsele comercializate de catre PrimeOptik Med beneficiaza de garantia legala de conformitate (ce acopera viciile de fabricatie), care este de 24 de luni de la data cumpararii, pentru produsele de folosinta indelungata.

Perechea de ochelari executata complet adica (rame+lentile), sunt considerate ca fiind produse finite personalizate ,conform prescriptiei de ochelari si NU pot face obiectul renuntarii la comanda /achizitie conform Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.34/2014,art 16,lit c.  Produsele  confectionate/executate in mod clar dupa specificatiile consumatorului se considera personalizate.


Lentilele de contact, solutiile si accesoriile pentru lentilele de contact beneficiaza de garantie 6 luni de la achizitionare, fiind produse cu o durata de viata scurta.
Conform legislatiei in vigoare, clientul a fost anuntat si si-a dat acordul cu privire la conditiile de acordare a garantiei, prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de pe site-ul www.primeoptik.ro

Conditii de acordare a garantiei
La solicitarea acordarii garantiei, cumparatorul este obligat ca, impreuna cu produsul defect, sa trimita o copie a facturii si a certificatului de garantie primite in colet sau pe e-mail.

Va rugam sa revedeti situatiile in care se anuleaza acordarea garantiei, precum si tipul defectelor care nu sunt acoperite de garantie prin accesarea paginii Termeni si Conditii.